Бивш бранител на Барса, осмиван жестоко от феновете на Реал, ще играе в Турция


Бивш бранител на Барса, осмиван жестоко от феновете на Реал, ще играе в Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

1428 0

Бившият бранител на Барселона Марк Бартра ще продължи кариерата си в турския Трабзонспор. Испанският защитник, който през последните четири години се подвизава в тима на Реал Бетис, вече се е договорил с турския тим и ще бъде обявен официално в близките часове.

Мениджърът на Бетис Мануел Пелегрини призна, че Бартра е взел решение да напусне клуба. "Имахме разговори и Бартра взе решение да напусне клуба", каза Пелегрини преди началото на сезона за неговия отбор, който започва с домакинство на Елче в понеделник.

Марк Бартра е юноша на Барселона, а след това прекара шест години в мъжкия отбор - от 2010-а до 2016-а година. Неговият период на "Камп Ноу" обаче повече ще се запомни с култовия момент, когато Гарет Бейл го подмина като малка гара в Ел Класико, за да отбележи един от най-знаменитите голове в последните години на съперничеството Барса - Реал.

След този момент Бартра стана обект на подигравки от страна на феновете на Реал Мадрид. Случката бе през 2014-а, а с това на практика кариерата на защитника пое надолу и само две години по-късно се раздели с отбора. Заради Ел Класико Марк Бартра е получавал смъртни заплахи (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички