7 години откакто Гарет Бейл "прекрати кариерата" на бранител на Барселона (ВИДЕО)


7 години откакто Гарет Бейл "прекрати кариерата" на бранител на Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2759 0

На днешната дата точно преди 7 години Гарет Бейл вкарва един от най-великите си голове, който оставя своя отпечатък завинаги в историята на "Ел Класико". На финала за Купата на Краля през 2014-а Реал Мадрид и Барселона играят при резултат 1:1 и вървят към продължения, когато Бейл изумява целия свят.

В 85-ата минута минута Фабио Коентрао подава към Бейл по левия фланг, а уелсецът решава да бутне топката колкото се може по-напред и да спринтира до нея в опит да изпревари пазещия го бранител на Барселона Марк Бартра. Блокиран от Бартра, Бейл е принуден да излезе извън очертанията на игрището, но с невероятната си скорост успява да се върне и да задмине защитника.

Бейл стига чак до вратата на Барса, където успява да преодолее и съпротивата на вратаря, за да донесе победата на Реал, а с това и трофея. С невероятния си спринт Бейл впечатлява както съотборника си Кристиано Роналдо, така и най-бързия човек на планетата Юсейн Болт. "Гол, който всеки спринтьор би искал да вкара. Той е най-бързият футболист в света", възкликва Болт.

Шаби Алонсо пък признава, че никога през кариерата си не е виждал подобно нещо. Този спринт на практика прекратява кариерата на Марк Бартра, който след това изпада от сметките на Барселона и в следващите години така и не успява да се върне на познатото обещаващо ниво, което бе показвал в ранните си години на "Камп Ноу".

Трябва да се отбележи, че и кариерата на Бейл не се разви по най-благополучния начин. В последните години той бе поставен в изгнание на "Бернабеу" заради поведението си, а към днешна дата играе под наем в Тотнъм, където има проблеми и с Жозе Моуриньо. Наскоро Бейл твърдеше, че е виждал НЛО (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички