Без Лионел Меси Интер Маями се провали в спора за трофей срещу Хюстън Динамо (ВИДЕО)


Без Лионел Меси Интер Маями се провали в спора за трофей срещу Хюстън Динамо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4357 0

Лионел Меси не игра, а Хюстън Динамо се възползва напълно от  това, за да спечели трофей, след като победи с 2:1 Интер Маями в сблъсъка за "US Open Cup"". Мачът се игра на "DRV PNK Stadium" във Форт Уодърдейл.

Грифин Дорси даде аванс за Хюстън с гол в 24-ата минута, а асистенцията беше на Артур. Само 9 минути по-късно мароканецът Амир Баси покачи на 2:0 след изпълнение от дузпа.

Във втората минута на добавеното от съдията продължение Интер Маями върнаха едно попадение чрез венецуелеца Йосеф Мартинес, след асистенция на Факундо Фариас. Това обаче не бе достатъчно за "чаплите" да помечтаят дори и за равенство в края, който да осигури допълнително време.

Меси не беше групата на Интер Маями за мача поради проблем с крака, отбелязвайки четвъртото му отсъствие за последните му пет мача, комбинирани за клуба и страната. Не е ясно дали Меси ще остане извън игра, когато Интер Маями поднови усилията си да влезе в плейофите на Мейджър Лийг Сокър този уикенд.

Това беше третият мач, който той пропусна изцяло - два за клуба, един за страната - през последните две седмици. Жорди Алба също не взе участие, докато Серхио Бускетс изигра пълни 90 минути.

Така, пред погледа на звездата от НБА Джеймс Хардън, част от групата на собствениците на отбора, Хюстън спечели втора титла от тази надпревара. Отборът взе и титлата през 2018 г. Турнирът датира от 1913 г. и изправя един срещу друг местни отбори – някои дори от полупрофесионално ниво – от всякакви лиги на САЩ. В тазгодишната надпревара имаше 99 отбора.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички