"Бернардо Силва ще наследи Златната топка след края на ерата "Роналдо-Меси"


"Бернардо Силва ще наследи Златната топка след края на ерата "Роналдо-Меси"
Снимка: Getty Images/Guliver

2216 0

Между 2008 и 2017 година най-ценното индивидуално отличие Златна топка попадаше задължително в ръцете или на Кристиано Роналдо, или на в тези на Лионел Меси. За първи път Лука Модрич прекъсна тяхната доминация, грабвайки приза за 2018 година.

Двете суперзвезди обаче наближават края на своите бляскави кариери. Португалецът вече е на 34 години, а Ла Пулга навърши 32, но една млада звезда дава заявка за голяма кариера, в която да спечели куп индивидуални отличия.

Става въпрос за Бернардо Силва, а според бившия португалски футболист Пауло Футре, именно звездата на Манчестър Сити ще наследи Роналдо и Меси и често ще печели Златна топка.

"Бернардо ще бъде следващата голяма звезда според мен. Това обаче ще се случи, след като Меси и Роналдо приключат с футбола. За мен той е готов да спечели наградата Златна топка, защото е играч, който има много отговорности във великолепния отбор на Манчестър Сити. Той ще продължи развитието си там и в най-скоро време ще е фаворит за Златна топка", споделя Футре.

В края на сезона Бернардо Силва и Португалия спечелиха първото издание на турнира Лига на нациите. Как реагира тогава Роналдо, след като не бе избран за Играч на мача, а призът отиде в ръцете на Силва, може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички