Неочаквана атака срещу Меси заради провала на Барселона в Шампионска лига


Неочаквана атака срещу Меси заради провала на Барселона в Шампионска лига

6144 0

Холандският специалист Луис Ван Гаал разкритикува Лионел Меси, като причината е спечелените титли на Барселона в Шампионска лига. Каталунците не са стъпвали на европейския връх от 2015 година, докато големият им конкурент Реал Мадрид спечели три от четирите си титли през последните 5 години.

"Смятам, че Меси трябва да се замисли как толкова дълго време Барселона не е спечелила Шампионска лига. Харесвам го Меси, като индивидуален играч той е най-добрият. Но като капитан трябва да се запита, защо не е спечелил титли в турнира 5 години вече? Барселона има страхотен състав, но смятам, че Меси е отговорен също за това, което се случва", заяви Ван Гаал пред El Pais.

Той допълни и каква е голямата разлика с времето, когато Хосеп Гуардиола бе начело на тима. "Гуардиола направи така, че Меси да играе за отбора, но последните треньори прекалено много се приспособяват към Меси вместо да се съсредоточат върху отбора. Гуардиола триумфира с Барселона, защото имаше Меси и не му позволи да играе по своя начин. Това е разликата. Меси се нагоди към плана на Барселона, а не обратното”, допълни още 67-годишният холандец.

В снощната среща на Аржентина срещу Катар пък Меси направи един от най-невероятните пропуски в кариерата си - ето и видео на положението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички