Кристиано Роналдо - неудържим и на 34 години


Кристиано Роналдо - неудържим и на 34 години
Снимка: Getty Images/Gulliver

3302 0

На днешната дата преди 34 години е роден един от най-големите футболисти от световна величина - Кристиано Роналдо. Португалецът е роден на 5 февруари 1985 година в Мадейра, а днес е един от най-известните спортисти по света.

Макар и минал 30-те Роналдо продължава да показва много високо ниво, чупейки рекорд след рекорд. През лятото 5-кратният носител на "Златната топка" смени Реал Мадрид, за да отиде в италианския хегемон Ювентус. Там не му трябваше много време за адаптация и бързо показа до къде може да стигне силната му воля, прикрепена с голям талант.

На 18-годишна възраст сменя родния си Спортинг (Лисабон) с Манчестър Юнайтед и много бързо се откроява в състава на сър Алекс Фъргюсън, като продължава да е любимец на феновете на "червените дяволи". От клуба не пропуснаха и днес да честитят празника на бившия си играч. През лятото на 2009 година осъществява трансфер в Реал Мадрид. Именно там се превръща в легенда със своите 450 гола за девет сезона. С екипа на “белите” печели цели четири Шампионски лиги. През 2016 година пък става европейски шампион с Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички