Байерн с лекота подчини Рома за втори път


Байерн с лекота подчини Рома за втори път

1949 0

В предварително очаквания като дерби мач в група E отборът на Байерн Мюнхен отново не остави съмнение кой е по-добрият отбор в сблъсъка с Рома и взе рутинни три точки с резултат 2:0, с които окончателно си подпечата първото място в групата с четвъртата си победа в четири мача. Рома пък ще трябва да се бори за второто място с ЦСКА Москва и Манчестър Сити.

За разлика от мача в Рим, където Рома тръгна твърде смело и безотговорно напред, сега „вълците” си бяха взели поука и се затвориха още от самото начало – типично като италиански отбор. Това определено беше правилната и може би единствената възможност на Рома да вземе нещо от мача. Факт е, че Байерн не можеше да си разиграва коня и защитата на гостите не позволяваше повече от разбърквания в наказателното поле, като типичен пример беше смел скок на Василис Торосидис, който блокира Роберт Левандовски току преди полякът да стреля от упор. В атака Рома имаше шанс чрез Раджа Нингулан, който излезе сам срещу Мануел Нойер, но избра да симулира за дузпа, вместо да гледа как да вкара.

Все пак класата си каза думата и в 38-та минута германският шампион откри. Това стана с бърза атака, след като най-после баварците се възползваха от нападение на скорост. В ситуацията Франк Рибери изведе Давид Алаба отляво, той веднага му върна назад, след като Левандовски увелече Торосидис и Мапу Янга-Мбива и оставеният сам Рибери с удар по земя в долния ляв ъгъл и с помощта на гредата откри резултата – 1:0.

В началото на втората част перфектно центриране на Рафиня намери Алаба сам на скорост в наказателното поле на италианците, но ударът с глава на халф-бека мина над гредата. Мерникът на баварците обаче беше по-точен в 63-тата минута, когато Левандовски укроти майсторски остър пас, набра скорост отляво и пусна към Гьотце в центъра на наказателното поле, а той с шпагат елегентно прехвърли Скорупски – 2:0. Това се оказа предостатъчно и до края на срещата баварците не си дадоха много зор, за разлика от първия мач в Рим, когато нанизаха седем гола във вратата на "вълците".

СТАТИСТИКА

Байерн Мюнхен: Мануел Нойер; Рафиня, Джером Боатенг, Мехди Бенатиа, Жуан Бернат; Филип Лам (88' Пиер Хойбьорг), Шаби Алонсо (72' Джердан Шакири), Давид Алаба (81' Себастиян Род); Франк Рибери, Марио Гьотце; Роберт Левандовски

Треньор: Хосеп Гуардиола

Рома: Лукаш Скорупски; Хосе Холебас (46' Ашли Коул), Василис Торосидис, Япу Янга-Мбива, Константинос Манолас; Даниеле Де Роси, Сейду Кейта, Раджа Наингулан, Алесандро Флоренци (58' Миралем Пянич); Матия Дестро, Хуан Мануел Итурбе (74' Жервиньо)

Треньор: Руди Гарсия

Стадион: Алианц Арена

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички