Автоголът на Карим Бензема укрепи Митрович и Ал Хилал на върха в Саудитска Арабия (ВИДЕО)


Автоголът на Карим Бензема укрепи Митрович и Ал Хилал на върха в Саудитска Арабия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1362 0

Грандът от Близкия Изток Ал Хилал постигна успех с минималното 1:0 над Ал Халеей в мач от десетия кръг на Саудитската професионална лига. В герой за домакините се превърна Александър Митрович, който вкара своя гол номер "7" от началото на кампанията.

Единственото попадение падна в 30'. Домакините хванаха опонента си неподготвен след корнер. Стигна се до карамбол в наказателното поле, а топката се озова над Александър Митрович, който скочи и много технично и прецизно с глава я прати в противниковата врата.

Доминацията на Ал Хилал може да се се докаже и от статистиката след двубоя. Домакините имаха цели 20 шанса за отбелязване на гол срещу само 9 от страна на Ал Халеей. Топката също така се владееше от Митрович и компания в 65% от времето.

Припомняме, че голямата звезда на Ал Хилал - Неймар, получи ужасяваща контузия, защитавайки цветовете на Бразилия, заради която претърпя операция и ще отсъства дълго време от терените.

Ал Хилал си подсигурява мястото на върха и вече е с актив от 26 точки, тъй като автогол на Карим Бензема срещу Ал Тавуун помогна за това. През седмицата пък лидера в Саудитската Про лига ще мери сили с Мумбай Сити в азиатската Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички