Конкретният момент, който накара Зинедин Зидан да преосмисли бъдещето си в Реал Мадрид


Конкретният момент, който накара Зинедин Зидан да преосмисли бъдещето си в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1589 0

Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид за втори път като треньор и впоследствие публикува отворено писмо, в което заявява, че решението му е мотивирано от факта, че е спрял да усеща подкрепата на ръководството на клуба. Пълния текст на неговото писмо можете да прочетете тук.

В своето обръщение към феновете Зизу акцентира и върху това, че му се е искало да има по-различни отношения с Флорентино Перес и шефовете на Кралския клуб в последните месеци. Може би, на фона на цялата тази информация, много малко хора обърнаха внимание на следните редове:

"Днес животът на треньор на пейката на страхотен клуб е два сезона, не много повече. За да продължи по-дълго са от съществено значение човешките отношения. Те са много по-важни от парите, по-важни от славата, по-важни от всичко. Трябва да се грижиш за тях. Ето защо ме боли много, когато четох в пресата, след загуба, че ще ме изгонят, ако не спечелим следващия мач. Боли ме не само мен, но и целия отбор, защото тези съобщения умишлено изтекоха в медиите, създадоха негативно влияние върху състава, създадоха съмнения и недоразумения".

Разковничето!?

Трудно е да си представим, че човекът, който удари с глава в гърдите Марко Матераци през 2006 година и който е спечелил всичко възможно като футболист и треньор, може да се засегне толкова много от нападки в медиите. Но, с думите "умишлено изтекоха в медиите", Зидан с половин уста отбеляза, че някой в Реал Мадрид е искал той да си тръгне и е използвал контактите си, за да окаже натиск върху него, посредством журналистите. Този сценарий изглежда все по-вероятен, когато човек наложи тези думи върху останалия текст на писмото...

Какво и кога написаха вестниците?

"Marca", "Еl Espanol" и "El Mundo deportivo" писаха още през декември 2020 година, след загубата на Реал от Шахтьор Донецк в Шампионска лига, че бъдещето на французина е под въпрос. Всичко това обаче, може да се приеме само като подготовка за същинската "стрелба", която започна един месец по-късно!

Реал Мадрид първо загуби 1/2-финала за Суперкупата на Испания от Атлетик Билбао, а само 7 дена след това се сгромоляса и в борбата за Купата на Краля, отпадайки срамно от Алкояно, въпреки че поведе в резултата. Именно тогава "Marca" излезе със следното заглавие, на фона на снимка на Зидан: "Продължава" и в скоби "за момента". 

Един от най-известните вестници в Испания имаше предвид, че Зидан ще продължи да бъде начело на Реал Мадрид, въпреки загубите, но многозначителното "за момента" и добавката като подзаглавие "Идеята на клуба е да задържи Зидан до края на сезона", явно са вбесили изключително много треньора, тъй като скоро след това той се обърна към журналистите на пресконференция, с нотка на раздразнение в гласа:

"Оставете ни поне да се борим за титлата в Ла Лига до последно, защото, доколкото знам, Реал Мадрид е настоящият шампион. Вие винаги казвате, че накрая на сезона нещата трябва да се променят. Е, кажете ми го в лицето - кажете, че има нужда от треньорска промяна - не го казвайте зад гърба ми!"

ИЗВОДЪТ

Не е далеч от мисълта, че щом спокоен човек като Зинедин Зидан избухва по такъв директен начин, то причините за яростта му не се крият само в заглавието на един вестник. Било той и най-тиражираният в Испания. Зизу познава Реал Мадрид по-добре от всички останали - това беше вторият му период начело на "белия балет", а достатъчно време прекара на "Сантяго Бернабеу" и като футболист.

Той знае как работи клубът и си е дал сметка, че не само медиите, а и самото ръководство на "Лос бланкос" не смее да му каже в лицето това, което всъщност си мисли. А когато нишката между треньор и ръководител се скъса, пътят е само един...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички