Англия - Италия по ТВ: Къде да гледаме мегабитката от евроквалификациите?


Англия - Италия по ТВ: Къде да гледаме мегабитката от евроквалификациите?
Снимка: GettyImages

1714 0

Осмият кръг от квалификациите за Евро 2024 приключва със 7 срещи във вторник вечер. Безспорно, най-голям интерес сред тях буди голямото дерби между Англия и Италия - съперничество, което в последните години придобива невиждани измерения.

"Трите лъва" оглавяват Група "C" еднолично с 13 точки на сметката си при записани 4 победи и 1 равенство. С оглед преките двубои, евентуален нов успех би означавал сигурно класиране на финалите в Германия догодина за възпитаниците на Гарет Саутгейт. 

Тези на Лучано Спалети от своя страна са поставени в доста по-деликатна ситуация. Ако "скуадра адзура" допусне поражение, ще остане с равен брой точки (10) с третия Украйна. Италия вече надви "жълто-сините" с 2:1, но предстои и реванш в последния мач от групите, който може да се яви решителен. Северна Македония има 7 пункта на сметката си, но също таи надежди, че при щастлив развой, може да щурмува втората позиция, което поставя под още по-сериозно напрежение "адзурите".

Поглед в миналото

В исторически план тези два съперника са се срещали 31 пъти. Италия има превес в силите - 13 срещу 9 победи и 9 равенства. В предходния дуел от евроквалификациите Англия грабна успеха с 2:1. Горчивият спомен за Хари Кейн и компания от загубения през 2021-ва година финал на Европейското обаче все още е жив и те ще търсят повторно отмъщение.

Къде да гледаме по ТВ?

Мачът между "трите лъва" и "адзурите" е с начален час 21:45 ч. (българско време). Той ще бъде предаван ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 3". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите двубоя Англия - Италия НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички