Анчелоти за финала на Мондиал 2030: Трябва да се играе на "Бернабеу", защото ще бъде най-добрият стадион в света


Анчелоти за финала на Мондиал 2030: Трябва да се играе на "Бернабеу", защото ще бъде най-добрият стадион в света
Снимка: GettyImages

994 0

Карло Анчелоти даде пресконференция преди мача на Реал Мадрид срещу Осасуна на "Сантяго Бернабеу" в деветия кръг от Ла Лига. Италианският треньор коментира както предстоящия двубой, така и други теми около Испания като одобрената кандидатура за Мондиал 2030.

Очаква труден мач срещу Осасуна

"Искаме да завършим тази част от сезона добре преди международната пауза. Знаем за Осасуна, те са здрав отбор, който винаги е играл добре на "Бернабеу". Ще трябва да дадем най-доброто от себе си утре, за да се опитаме да вземем трите точки".

"Алаба не се чувства добре, така че няма да играе утре. Имаме други опции за централен защитник като Менди или Чуамени. Винаги ще има нещо, но ще трябва да се адаптираме. Това трябва да е колективна игра, а не индивидуална работа. Играем срещу много добре организиран отбор и това е моята грижа".

Той коментира и темата около Винисиус, който наскоро даде показания относно расиския скандал по време на мача с Валенсия миналия сезон. "Има опит да се отклонят нещата. Винисиус стана жертва на расизъм. Имаме играч, който е жертва на расови обиди и сме по средата на съдебен процес. Медиите, които искат да отклонят темата, ме карат да се чувствам отвратен и ядосан".

Световното първенство в Испания

"Мисля, че е добра новина за Испания да е сред домакините на Световното първенство. Разбира се, не всички мачове ще се играят тук, но това е много важно събитие за тази страна. Фактът, че някои мачове ще се играят извън Испания, като например в Португалия и Мароко, не ни засяга. Това е страхотна новина. Финалът трябва да се играе в Мадрид, защото Мадрид е столицата на Испания. И трябва да се играе на "Бернабеу", защото "Бернабеу" ще бъде най-добрият стадион в света. Просто поради тази причина", категоричен бе Анчелоти по повод решението Мондиала да се играе на три континента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички