Абсолютна драма! Илия Груев и Лийдс се доближиха до Висшата лига след обрат над лидера Лестър (ВИДЕО)


Абсолютна драма! Илия Груев и Лийдс се доближиха до Висшата лига след обрат над лидера Лестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3697 0

Втородивизионният английски Лийдс, в който се подвизава родният национал Илия Груев, постигна шеметен обрат и победи с 3:1 лидера в Чемпиъншип Лестър в мач от 34-ия кръг. Победата у дома на "Елън Роуд" бе много важна за тима на Даниел Фарке, който се доближи до "лисиците" на 6 точки.

Развой на Лийдс - Лестър

Още: Нов силен мач за Илия Груев и вече 10 победи от 11 мача за Лийдс (ВИДЕО)

Двубоят започна чудесно за гостите, които съумяха да наложат ранна доминация и откриха в 15-ата минута чрез бранителя Ваут Фас, а асистенцията отиде на името на Патсон Дака. До края на първата част "лисиците" имаха доста положения, но не успяха да реализират.

Второто полувреме обаче принадлежеше на Лийдс. Възпитаниците на Даниел Фарке се представиха много добре и заслужено постигнаха обрат. В 80-ата минута Конър Робъртс изравни, възползвайки се от пробойна в противниковата защита.

Само 3 минути по-късно обратът бе пълен. Арчи Грей стреля извън наказателното поле към далечния ъгъл, но рикошет във Ваут Фас помогна за това топката да обърка неговия страж, за да влезе в мрежата му и да направи обрата пълен за домакините.

Още: Близо до перфектността: Илия Груев е в суперформа, а мачът между Лийдс и Челси наближава

Победата за Груев и компания бе подпечатана в добавеното време на мача. В 94-ата минута тима на Даниел Фарке получи правото да изпълни свободен удар от дъгата на наказателното поле. Зад топката застана Даниел Джеймс, който вкара и оформи крайното 3:1.

Така разликата между двата тима бе скъсена на 6 точки. "Лисиците" са лидери със 78 точки, а Лийдс вече има 72. Ипсуич и Саутхемптън са съответно с 69 и 67, допълвайки топ 4 в Чемпиъншип.

Пълен репортаж от Лийдс 3:1 Лестър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички