А някога беше голям талант... Боян Къркич се раздели с клуб №9 в кариерата си


А някога беше голям талант... Боян Къркич се раздели с клуб №9 в кариерата си
Снимка: Getty Images

2435 0

Някогашната огромна надежда на испанския футбол - Боян Къркич, отново се превърна в 'свободен агент', след като договорът му с японския Висел Кобе изтече и няма да бъде подновен, съобщи "Daily Mirror".

32-годишният офанзивен играч прекара година и половина в тима от Страната на изгряващото слънце, в който Андрес Иниеста носи капитанската лента, а това беше клуб №9 в неговата кариера!

"Искам да благодаря на всички във Висел Кобе за възможността да играя за този клуб, да пристигна в Япония и да натрупам опит и впечатления. Успях да се докосна до една различна култура, благодарен съм и завинаги ще нося града в сърцето си", написа в профила си в социалната мрежа "Twitter" Къркич.

Той е продукт на школата "Ла Масия" и се изкачи до мъжкия отбор на Барселона през 2007 година, когато треньор беше Хосеп Гуардиола. Впоследствие обаче бе пратен под наем в Рома, а след това кариерата му тръгна надолу. Най-стабилното му представяне си остава в английския Стоук Сити, където отиде през 2014 г. и се отчете с 15 гола в 74 мача.

Освен в Барселона, Рома, Стоук Сити и Висел Кобе, Къркич е играл и за Милан, Аякс, Майнц 05, Алавес и Монреал. По време на престоя си в Япония той често бе преследван от контузии и успя да запише едва 899 игрови минути (1 гол и 3 асистенции).

Сега вероятно Боян отново ще се завърне на Острова и ще облече екипа на Стоук, който се състезава във второто ниво на футбола (Чемпиъншип) и се намира на незавидната 17-та позиция с актив от 30 точки след първите 24 кръга.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Шави иска да остана, аз също": Сержи Роберто продължава кариерата си в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички