"Шави иска да остана, аз също": Сержи Роберто продължава кариерата си в Барселона?


"Шави иска да остана, аз също": Сержи Роберто продължава кариерата си в Барселона?
Снимка: Getty Images

1583 0

Бъдещето на една от звездите на Барселона - Сержи Роберто, изглежда почти сигурно ще продължи в испанския гранд. Играчът разкри, че както той, така и треньорът Шави желаят оставането му в отбора.

Неговият договор изтича през лятото на 2023-а година. Той преподписа контракта си през лятото на 2022-а година, но с продължителност едва година. Изглежда обаче новият подпис е само въпрос на време.

"Наистина искам да удължа договора си с Барселона. Това е с приоритет за мен. Не водим преговори с клуба все още. Шави вече ми каза, че иска да остана и да продължа тук", сподели Роберто, цитиран от Фабрицио Романо.

Въпреки че не се намира в най-добрата си форма, Роберто имаше важна роля в успехите на "лос кулес" през последните години. Той е продукт на школата на испанския гранд, където по-често се подвизаваше в центъра на игрището. 

Сега обаче испанецът намери по-удобната си позиция на десния бек. Той има на сметката си 328 мача за каталунците, в които реализира 14 гола и записва 39 асистенции. През новия сезон взе участие в 12 двубои, записвайки 2 гола и 2 асистенции.

Ето с кои двама свои футболисти могат да се разделят каталунците 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички