Вижте клуба с най-много последователи в социалните мрежи, Ливърпул е чак на 8-о място


Вижте клуба с най-много последователи в социалните мрежи, Ливърпул е чак на 8-о място
Снимка: Getty Images/Guliver

11108 0

Според проучване, направено от "Sporting Intelligence", Реал Мадрид е клубът в световен мащаб, който има най-много последователи в социалните мрежи (Туитър, Инстаграм, Фейсбук) - почти 224 милиона. Втори остава кръвният враг от Барселона с 213.

Разликата между испанските грандове и следващите отбори е огромна. 3-ият Манчестър Юнайтед е с почти 126 милиона последователи, докато четвърти е лондонският Челси - с 81 милиона. Футболът тотално доминира в класацията - в топ 10 няма клуб, който да е представител на друг спорт. Чак на 11-о място е баскетболният ЛА Лейкърс с почти 40 млн., което е над 5 пъти по-малко от водача Реал Мадрид.

Прави впечатление, че европейският и световен клубен шампион Ливърпул е чак на 8-о място с 69 милиона последователи. Преди мърсисайдци са петият Ювентус (почти 81 млн.), шестият Байерн Мюнхен (73 млн.) и седмият ПСЖ (71 млн.) Десятката се допълва от Арсенал и Манчестър Сити със съответно по 69 млн. и 61 млн.

В топ 10 са 5 отбора от Висшата лига, 2 от Ла Лига и по един от Лига 1, Бундеслигата и Серия А. В топ 30 след футбола (който има 16 представители - Милан, Борусия Дортмунд, Атлетико (Мадрид), Интер, Тотнъм и Рома допълват вече споменатите) доминира НБА - със 7 клуба. Крикет лигата в Индия е с 4, НФЛ - 2 и бейзбол - 1.

А коя звезда на Реал Мадрид, караща 8-и сезон в клуба, не е доволна от статута си в клуба - вижте подробности в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички