В Австрия в екстаз от дебюта на Десподов, но имат и едно притеснение

Българският национал Кирил Десподов изигра първия си мач като титуляр през 2019 година. Това се случи във втория му двубой с фланелката на Щурм (Грац), като взе дейно участие в мача срещу Матерсбург, завършил 3:3. Той се отчете с асистенция и греда и беше сред най-добрите за своя отбор, което неостана незабелязано от феновете на тима. 

Местният сайт "sturmnets.at", който отразява всичко, свързано с отбора, отчете прекрасното включване на бившия ас на ЦСКА, който увеличи сериозно остротата в атаката на тима. "Дебютен мач като титуляр за пъргавия българин, който стартира безупречно в мача", пише в материала за представянето на тима. 

Бекали с разкритие: Ганчев се примолил на позната да уреди Десподов в Каляри?

Агентът Джовани Бекали, който помага на Левски за селекцията, разкри, че босът на ЦСКА Гриша Ганчев е провалил трансфера на румънски талант в Кал...

"Щурм не би трябвало да отбележи два гола след конери? Да, ама ето ги! Първо беше образцовото центриране към Авлонитис за 1:1, после пък накара Филип Ерхарт от Матерсбург да си вкара автогол – и пак след корнер. Новодошлият също така отправи два добри изстрела по посока на вратата: Кустер спаси неговия пряк свободен удар, а при втория шут топката улучи външната страна на гредата", пише още за Десподов. 

Въпреки суперлативите, в играта му е отбелязан и факта, че единоборствата не е никак силна част от играта на Десподов, тъй като по време на срещата е загубил 13 от 15 директни двубоя срещу противникови футболисти. Възможно е и малкото игрово време през последните месеци да е дало отражение на формата му. Междувременно в Италия пък коментариха остро представянето му за България срещу Англия (подробности четете тук).

Етикети:

Още по темата

Please select answer!