В Австрия в екстаз от дебюта на Десподов, но имат и едно притеснение


В Австрия в екстаз от дебюта на Десподов, но имат и едно притеснение

8819 0

Българският национал Кирил Десподов изигра първия си мач като титуляр през 2019 година. Това се случи във втория му двубой с фланелката на Щурм (Грац), като взе дейно участие в мача срещу Матерсбург, завършил 3:3. Той се отчете с асистенция и греда и беше сред най-добрите за своя отбор, което неостана незабелязано от феновете на тима. 

Местният сайт "sturmnets.at", който отразява всичко, свързано с отбора, отчете прекрасното включване на бившия ас на ЦСКА, който увеличи сериозно остротата в атаката на тима. "Дебютен мач като титуляр за пъргавия българин, който стартира безупречно в мача", пише в материала за представянето на тима. 

"Щурм не би трябвало да отбележи два гола след конери? Да, ама ето ги! Първо беше образцовото центриране към Авлонитис за 1:1, после пък накара Филип Ерхарт от Матерсбург да си вкара автогол – и пак след корнер. Новодошлият също така отправи два добри изстрела по посока на вратата: Кустер спаси неговия пряк свободен удар, а при втория шут топката улучи външната страна на гредата", пише още за Десподов. 

Въпреки суперлативите, в играта му е отбелязан и факта, че единоборствата не е никак силна част от играта на Десподов, тъй като по време на срещата е загубил 13 от 15 директни двубоя срещу противникови футболисти. Възможно е и малкото игрово време през последните месеци да е дало отражение на формата му. Междувременно в Италия пък коментариха остро представянето му за България срещу Англия (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама