"Сън" с безкрайно расистки анализ за китайския футбол


"Сън" с безкрайно расистки анализ за китайския футбол
Снимка: БГНЕС

1013 0

Британският таблоид "Сън" за пореден път стана обект на негативна дискусия сред английските фенове на футбола заради обширен и крайно обиден материал за китайския футбол.

Често в материалите си "Сън" се старае да следва "хейтърско" течение и да се храни от тези настроения на читателите си, но материалът на Джъстин Алън за китайския футбол е пълен с подвеждащи и направо шокиращи изречения за китайския футбол.

Ето някои от най-странните заключения на автора:

- Страната на драконите изглежда пълна с мързеливи и завистливи футболисти, както и с много високоплатени милионери, които се влачат по терена пред полупразни трибуни.

- Китайците като цяло са си мързеливи, което със сигурност е в следствие на комунистически режим в страната от 1949 година насам.

- От години правителството им се осигурило всичко необходимо и точно поради тази причина хората без никакъв срам спят на работното си място. Видях двама служители на бюро информация на летището как спят пред погледа на всички пасажери.

- За пешеходците е истински ад да се придвижват по тротоарите, защото постоянно минават мотопеди. Хората пък постоянно пречистват гърлата си и плюят по земята заради мръсния въздух.

- Но със сигурност всички най-редовно ходят по кафетата през уикенда, за да гледат английската Висша лига.

Всъщност, фактите разкриват, че стадионът в Шанхай - най-големия китайски град - е с капацитет 55.842 души, а средно на мач ходят по 25 346, тоест 55% от трибуните са празни. Но говорим за първенство, което е създадено преди само 12 години и едва от миналата започнаха да се правят големи инвестиции в чуждестранни звезди.

Да не говорим, че отборът на Шанхай е създаден през 2006 година и едва от 3 години е част от елита на китайския футбол, като средната посещаемост оттогава се е вдигнала с 10 161 души. Доста добро постижение, дори за "мързеливци", но "Сън" явно се чуди защо младото китайско първенство отстъпва по мащаби и организация на извънземната английска Висша лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички