Сагата е към своя край: Де Лихт се е договорил с новия си отбор


Сагата е към своя край: Де Лихт се е договорил с новия си отбор
Снимка: Getty Images/Gulliver

10571 0

Една от най-големите трансферни саги на това лято е към своя край. Холандският защитник Матайс де Лихт е договорил личните си условия с Ювентус, съобщи Sky in Italy. Според информациите, холандският национал ще подпише петгодишен договор, който ще му осигури по 8 млн. евро на сезон при италианските шампиони. А сопределени клаузи може да се покачи и до 12 млн. евро. 

В добавка, „Старата госпожа“ ще включи и освобождаваща клауза на стойност 150 млн. евро. Сега Ювентус ще започне официални преговори с Аякс в опит да финализира сделката, но не се очаква да има спънки, тъй като от Юве са готови да платят на Аякс 75 млн. евро.

Младежът бе капитан на Аякс през изминалия сезон, в който амстердамци направиха домашен дубъл – шампионска титла и Купа на страната, като достигнаха и до полуфиналите в Шампионска лига. Ако се стигне до споразумение между двете страни, Де Лихт ще стане първото официално попълнение на новия наставник на „бианконерите“ Маурицио Сари, който се завърна в родната Италия след едногодишен престой в Челси.

Холандският централен защитник разкри по-рано, че е бил запитан относно преминаване в Торино от Кристиано Роналдо по време на финала за Лигата на нациите. Бившият футболист на Реал Мадрид акостира на „Алианц Стейдиъм“ за 106 млн. евро миналото лято.

Междувременно се появиха информации, че един от верните воини в тима на Ювентус се е оказал ненужен след назначаването на Маурицио Сари за треньор на отбора (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички