Президентът на ПСЖ влиза в управата на УЕФА


Президентът на ПСЖ влиза в управата на УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

942 0

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе избран за част от изпълнителния комитет на УЕФА като един от двата клубни представители. Европейската асоциация на клубовете заяви, че катарецът ще замени бившия изпълнителен директор на Арсенал Иван Газидис, който оглави длъжността в Милан.

Другият представител в комитета на УЕФА е президентът на Ювентус Андреа Аниели. Решението за избора на Ал-Хелайфи предстои да бъде ратифицирано от Конгреса на УЕФА на събрание в Рим следващата седмица. Катарецът е изпълнителен директор и на BeIN Media, която държи ексклузивни телевизионни права в Близкия Изток за най-големи европейски първенства, както и за международни клубни и национални турнири.

През 2017 година швейцарски прокурори започнаха криминално разследване на бившия генерален секретар на ФИФА Жером Валке и Ал-Хелайфи за телевизионни права на излъчване на Световното първенство. И двамата отрекоха да са участвали в незаконни дейности по случая и не им бяха повдигнати обвинения. Изпълнителният комитет на УЕФА е съставен от президента и още 16 членове, избрани от Конгреса, както и двама представители на Европейската асоциация на клубовете и един от европейските първенства.

А колко време ще отсъства от терените голямата звезда на ПСЖ - Неймар - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички