Петима играчи, чиито трансфери са донесли огромни печалби


Петима играчи, чиито трансфери са донесли огромни печалби

5433 0

През последните години ставаме свидетели на мултимилионни трансфери в най-великата игра – футбола. Това е нормално, с оглед на факта, че все повече богати собственици започват да инвестират в даден отбор. Пръскат се стотици милиони за нови играчи, които да донесат успехите. На места това се случва, на други не чак толкова. В бъдеще ще станем свидетели на още повече похарчени парични средства за даден играч, бъдете сигурни. Само си представете колко пари бяха платени за играчи, като Роналдо, Бейл, Погба, Суарез, Де Бройне и така нататък. Списъкът е дълъг! Тази статия обаче, е посветена на 5-тима футболисти, играли в близкото минало, но вече прекратили своите кариери, чиито трансфери са донесли едни от най-големите печалби за своите клубове, от където са си тръгнали! Познавате всеки един от тях, но знаете ли подробностите по трансферите им? Сега ще ви разкажем. Междувременно, сезоните в големите европейски първенства и клубни турнири вече наближават своя край, така че имате последни възможности да залагате на топ мачове в някой от най-добрите онлайн букмейкъри, които са изброени в сайтове като Efirbet.

5. Руи Коща

Португалският полузащитник, който спечели Шампионска лига с отбора на Милан през 2003 г. е един от играчите, които са донесли доста голяма печалба на бившия си тим. Руи Коща преминава от Бенфика във Фиорентина за 5,50 милиона евро. Това става през сезон 1994/1995 г., а 6 години по-късно преминава в тима на Милан за трансферната сума от 42 мил. евро, което донася чиста печалба за Фиоре от 36,50 милиона! Руи Коща има над 90 мача с екипа на националния тим на Португалия, в които е отбелязал 26 попадения. Той беше изключително важна фигура, както в националния, така и в клубния си тим Милан, с който постигна големи успехи!

4. Павел Недвед

Чешкият полузащитник Павел Недвед разви своята кариера в италианския футбол. Той бе важна част от отбора на Ювентус. „Бианконерите” се сдобиха с правата му да облече тяхната фланелка, след като го закупиха от друг италиански тим Лацио, за сумата от 41,20 милиона евро! Преди това обаче, Недвед бе преминал в състава на „римските орли” само за три милиона и половина от Спарта Прага. Това донесе на Лацио печалба от 37,70 милиона евро, а на Ювентус даде един страхотен играч, който помогна за 4 шампионски титли на Италия, а освен това, Павел Недвед спечели Златната топка от ФИФА през 2003 година!

3. Ернан Креспо

Продължаваме с аржентинския нападател, който бележеше доста попадения в противниковите врати, в лицето на Ернан Креспо! Истинското развитие на кариерата си той получава, след като преминава в състава на Парма за сумата от 4 милиона евро от аржентинския гранд Ривър Плейт. Креспо пристига в Италия през 1996 г., като се нуждае от 4 години, за да се превърне в основен играч за Парма, помагайки на тима да спечели Купата на УЕФА и да премине в тима на Лацио за сумата от 55 милиона! Печалбата на Парма е 51 милиона евро, а кариерата на аржентинеца не се развива много добре в Лацио. Той преминава още през отборите на Интер, Челси, Милан и Дженоа, за да завърши кариерата си в Парма през 2010 г. Италианското първенство винаги е предизвиквало голям интерес у залагащите със своите оспорвани мачове. Водещите букмейкъри предложиха коефициенти за трансфер в различни отбори, като пълния списък може да се открие в онлайн портала Efirbet.

2. Луиш Фиго

Следващата голяма звезда от близкото минало е португалското крило Луиш Фиго. Той умееше да играе добре и с двата крака, което го правеше изключително опасен по двете крила. Луиш Фиго помогна на Реал Мадрид да спечели Шампионска лига през 2002 г., а година по-рано той бе избран да получи наградата Златна топка за най-добър футболист. Ставал е 4 пъти шампион на Испания и е спечелил още доста купи със своите отбори. Той осъществява един от най-необичайните трансфери, след като преминава от Барселона в Реал Мадрид за сумата от 60 милиона евро! Това обаче, донася голяма печалба за Барса, след като те са го привлекли от Спортинг Лисабон за сумата от 2 милиона и половина евро! 57,50 милиона печалба за Барса, но изключителен футболист за галактическия тим на Реал Мадрид!

1. Зинедин Зидан

Още един играч, който си заслужава вниманието, а и парите! Първият трансфер на Зидан е по оста Кан – Бордо, където играча преминава за 7 милиона евро. 3 години по-късно, Зинедин Зидан облича екипа на Ювентус, който закупува правата му за половината сума – 3,5 милиона. Само 4 години са нужно на Зидан, за да осъществи мултимилионният си трансфер в състава на Реал Мадрид. Той премина в „кралския клуб” за сумата от 73,50 милиона евро, което донесе на Юве печалба от 70 милиона! В кариерата си, Зидан спечели 2 Златни топки с Ювентус и една с Реал Мадрид. Спечели Шампионска лига веднъж с Реал Мадрид, 1 път стана шампион на страната, а 2 пъти спечели Серия А, докато бе в Ювентус. Към успехите му трябва да отбележим и спечеленото Световно първенство с Франция през 1998 г., както и триумфа на Евро 2000! Това са само част от купите, които Зидан е завоювал с различните си отбори. Той си остава един от най-великите играчи за всички времена, а в момента води отбора на Реал Мадрид като старши треньор.

Представихме ви петимата играчи, които вече не се състезават в професионалния футбол, като играчи, но пък са били главна част в едни от най-значимите и скъпоструващи трансфери в историята на футбола! Какви суми ще се дават занапред за най-добрите играчи, предстои да разберем, но тенденциите са сумите да стават все по-огромни. Ще има ли таван на тези пари и до какви суми могат да извадят най-богатите отбори за най-добрите футболисти, предстои да видим в следващите години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички