Лукас Билия разкри причината за провала на Аржентина на Мондиал 2018


Лукас Билия разкри причината за провала на Аржентина на Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

3149 0

Халфът на Милан и Аржентина Лукас Билия обясни година по-късно неуспешното представяне на своя национален отбор на Мондиал 2018. "Гаучосите" с трудност излязоха от групите на турнира в Русия и бяха елиминирани от Франция в осминафиналите. Според Билия причината за провала е новата схема на тогавашния им треньор Хорхе Сампаоли.

"Той се опита да въведе нова схема, но ние не се адаптирахме . Тествахме схемата 3-4-3 в мачовете с Бразилия, Япония и Сингапур. Тя не демонстрира надеждност в нашата игра, което предизвика съмнения и проблеми", заяви халфът, цитиран от TNT Sports.

"В мача с Хърватия се върнахме към тази схема и се провалихме. Преди мача с Нигерия си направихме събрание и казахме: "Хорхе, нека да улесним нещата, защото тази схема не работи". Това, което се случи в Русия. не променя моето мнение за Сампаоли. Той е страхотен треньор. Той го прие добре, оцени нашата искреност и това, че търсехме решение. Това е нормален разговор с отбора, ако искате увереност и надеждност", допълни Билия. А дали звездата на Аржентина Лионел Меси ще играе и на Мондиал 2022 вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички