"Ливърпул поиска пръв Родриго, но офертата бе неудовлетворяваща, после дойде Реал"


"Ливърпул поиска пръв Родриго, но офертата бе неудовлетворяваща, после дойде Реал"
Снимка: Getty Images/Guliver

3553 0

18-годишният Родриго се отличава със страхотни игри с фланелката на Реал Мадрид, като в последния мач на тима дори реализира хеттрик (срещу Галатасарай в Шампионска лига). Треньорът, който наложи Родриго в Сантош - Елано Блумер, разкри, че Ливърпул първи е забелязал младия бразилец, но офертата на мърсисайдци е била твърде неудовлетворяваща.

"Имаше сериозен интерес от страна на Ливърпул за детето, още когато бе в младежките формации. Те го искаха, но офертата им бе твърде неудовлетворяваща. Тогава пристигна Реал Мадрид. Говорих с клуба и ги убедих, че инвестицията и рискът ще си заслужават. Той вече имаше способности, въпреки възрастта си. Малко футболисти са така, когато са млади. Той вече е зрял и има собствен стил на игра. Изключително техничен е и има страхотно движение" - заяви Блумер.

Реал Мадрид си осигури подписа на младия талант през лятото на 2018-та година, когато заплати на Сантош 45 милиона евро. А как Родриго се нареди до легендата на "белия балет" Раул, вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички