Купата е за Алжир! Куриозен гол и ВАР разделиха Мане и Сенегал от африканската мечта


Купата е за Алжир! Куриозен гол и ВАР разделиха Мане и Сенегал от африканската мечта
Снимка: Getty Images/Guliver

4880 0

Алжир спечели Купата на африканските нации за втори път в своята история! Триумфът дойде след минимален успех с 0:1 над отбора на Сенегал в големия финал, изигран в Кайро, Египет. В герой за Алжир се превърна Багдад Бунеджа, който реализира единственото попадение в мача, но похвала заслужава и познатия ни от българските футболни терени вратар Раис М'Боли (бивш играч на ЦСКА и Славия).

Финалът започна по мечтан начин за символичните гости, които откриха резултата още във втората минута на двубоя - при това с един от най-куриозните голове през тазгодишното издание на турнира. Бунежда отправи изстрел, който бе блокиран от защитник на противника. При рикошета обаче топката получи непредсказуема парабола, което остави вратаря на Сенегал без реакция (видео вижте тук).

Въпреки ранния гол, Сенегал така и не успя да отговори да самия край на мача. Символичните домакини залагаха предимно на дълги подавания по въздух, но тази стратегия не свърши работа срещу добре позиционираната отбрана на Алжир. Топката обикновено бе изпращана към бившия играч на Милан Мбайе Нианг, но високият нападател не изигра най-силния си мач в турнира.

През второто полувреме главният арбитър на срещата отсъди дузпа в полза на Сенегал за игра с ръка на футболист на Алжир, но след намесата на ВАР дузпата бе отменена, тъй като ръката бе прибрана към тялото на играча. Така бе отнета възможността на Сенегал да изравни резултата.

Голямата звезда на Сенегал Садио Мане направи всичко по силите си да помогне на своя отбор, но истината бе, че топката рядко стигаше до него, от което и не получи достатъчно възможности за изява. В последните минути двата отбора се разгорещиха и се стигна до няколко словесни, а и физически конфронтации.

По този начин Алжир отново стъпи на върха на африканския континент, след като стори това през далечната 1990 година, докато Сенегал трябваше да приеме второто си поражение на финал в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички