Историческата съдийка: Няма разлика дали ще свиря мъжки, или женски двубой


Историческата съдийка: Няма разлика дали ще свиря мъжки, или женски двубой
Снимка: Getty Images/Guliver

4409 0

Тази вечер ще се случи историческо събитие. За първи път във футболната история - жена ще бъде главен съдия на значим европейски финал за мъже. Това ще стане факт по време на двубоя за Суперкупата на Европа между Ливърпул и Челси. Стефани Фрапар обаче не е притеснена, като заявява, че това е мач като мач и не се притеснява, че играчите са от мъжки, а не от женски пол.

"За мен е едно и също, защото реферството е едно и също. Същата игра е - футбол, правилата са същите, така че ще свиря така, както го правя и в женската лига. Трябва да докажем физически, психически и тактически, че способностите ни са не по-лоши от мъжките. Разбира се, че има промяна в живота ми. Този мач ми носи доста повече популярност, отколкото тези в Лига 1" - призна Фрапар.

35-годишната съдийка стана първата жена, ръководила двубой от мъжката Лига 1. Нейни помощнички ще бъдат сънародничката ѝ от Франция - Мануела Николози, както и ирландката Мишел О'Нийл. Вижте къде ще можете да наблюдавате сблъсъка между Ливърпул и Челси, с начален час 22:00 българско време - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички