Дори след промяната - "Златната топка" остава конкурс по популярност, а не за футбол


Дори след промяната - "Златната топка" остава конкурс по популярност, а не за футбол
Снимка: Guliver/GettyImages

2221 0

Серхио Агуеро спечели един трофей през 2016 година - Купата на лигата, за която нямаше особен принос. В Шампионска лига той се покри в полуфиналите срещу Реал Мадрид, а във Висшата лига по-често беше контузен, отколкото да играеше. Попадна в списъка на номинираните за "Златната топка".

Алексис Санчес спечели юбилейното издание на Копа Америка, стана играч №1 в турнира, помогна на Арсенал да стане 2-и във Висшата лига през миналия сезон, а през настоящия е най-добрият играч на "артилеристите". Не попадна в списъка на номинираните за "Златната топка".

МЕСИ И РОНАЛДО С ПО ЕДНА "ЗЛАТНА ТОПКА" ПО-МАЛКО, АКО...

Това е един ясен пример, че дори след разделянето на "Франс Футбол" и "ФИФА" най-престижната индивидуална футболна награда ще остане конкурс по популярност. И тенденцията, вместо да намалява, става все по-силна и все по-дразнеща обикновения футболен фен. А и повечето журналисти, анализатори и дори футболисти.

Как е възможно играчът, който индиректно беше една от причините Лео Меси да се откаже от Аржентина, да е извън 30-те номинирани за "Златната топка"? Защо Златан Ибрахимович, който на Евро 2016 беше пълна нула, а в Манчестър е бледо копие на машината, която беше в Лига 1 за ПСЖ, е в топ 30, а Алексис - не? 

РОНАЛДО Е ФАВОРИТ ЗА "ЗЛАТНАТА ТОПКА"? ВЕЧЕ НЕ...

Артуро Видал, Коке, Пайе, Де Бройне, Лорис, Обамеянг... все големи играчи, които обаче не заслужават място преди Алексис Санчес. Причината да са там, а той не? Популярност...

Нападателят на Арсенал не влиза в "жълтите" хроники редовно, не е активен в социалните мрежи, не участва в 200 хиляди реклами и е... преди всичко футболист. Това обаче очевидно вече не е фактор, когато става въпрос за най-престижната индивидуална ФУТБОЛНА награда.

МСН НА ДВЕ ГОДИНИ - КАК ТРИОТО ОТ БАРСА СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ВЕЛИКОТО ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА?

За да си сред най-добрите футболисти, трябва и да си сред най-популярните футболисти. Алексис в момента е не просто в топ 30, а дори в топ 10 на най-добрите играчи в световен мащаб, особено за 2016 година, но дори не е в топ 50 по последователи в социалните мрежи. Не участва в реклами на 60 козметични програми, не скача на дивана с чипс в ръка да гледа Шампионска лига. Той просто играе футбол. Но това вече няма значение... Футболът очевидно не е най-важният фактор за най-голямата ФУТБОЛНА награда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички