Помните ли, че Роналдо беше сигурен за "Златната топка"? Нещата се промениха...


Помните ли, че Роналдо беше сигурен за "Златната топка"? Нещата се промениха...
Снимка: Guliver/GettyImages

3999 0

Кристиано Роналдо беше на върха на щастието през лятото. Освен че спечели Шампионска лига за втори път с екипа на Реал Мадрид, той изведе родината си Португалия до първото място на Евро 2016, въпреки че получи контузия във финала. Още тогава за всички беше ясно, че основен фаворит за "Златната топка" е именно голмайсторът на "белия балет". Заради травмата, която получи обаче, сега Роналдо трепери за това дали ще спечели ценното отличие.

След 5-годишна колаборация "Франс Футбол" и ФИФА отново се разделиха и за "Златната топка" отново ще гласуват журналисти, а не капитаните на националните отбори и селекционерите им. А както знаем, моментното състояние играе немалка роля в избора на всички, които имат право да гласуват.

Заради контузията си Роналдо не проведе обичайната си подготовка за сезона, а това повлия много негативно върху играта му. До момента за Реал Мадрид той има 9 мача, в които има общо 4 гола и 4 асистенции - далеч от най-доброто, на което Роналдо е способен.

КОЙ Е ОТБОРЪТ С НАЙ-МНОГО НОМИНАЦИИ ЗА "ЗЛАТНАТА ТОПКА"?

Проблемът не е толкова в липсата на голове, а в поведението на звездата на терена. Той изглежда вечно недоволен, а етикетът "егоист" отново го преследва, по-яростно от всякога. За времето, в което той е отбелязал 4 гола, той има 39 удара в Ла Лига и 19 в Шампионска лига - много повече в сравнение с миналата година. Съотборниците му привидно го подкрепят, но на терена виждаме друго. Най-скорошният пример е Тони Кроос, който побесня срещу Роналдо, когато португалецът реши да стреля от неудобна позиция, вместо да му подаде на отлична позиция в наказателното поле.

В същото време пък Лионел Меси отново е най-положителният образ в световния футбол. След като се отказа от намерението си да не играе повече за националния отбор, Ла Пулга почна ударно сезона - 7 гола в Ла Лига, 6 попадения в Шампионска лига, а към тях има общо 4 асистенции.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ 30 ФУТБОЛИСТИ, КОИТО БЯХА НОМИНИРАНИ ЗА "ЗЛАТНА ТОПКА"!

Антоан Гризман също показва в пъти по-добра форма от Кристиано Роналдо, а фактът, че "Франс Футбол" отново еднолично дава "Златната топка" със сигурност може да помогне на френския нападател.

В най-голямата испанска медия - Marca, която е позната като приближена до Реал Мадрид, над 100 000 души гласуваха в анкетата "Кой трябва да спечели отличието". Само за 24 часа генерираният вот дава стряскащо предимство на Меси - 55 процента срещу едва 26 за Кристиано Роналдо. В Англия, във Франция, а дори и в България, настроенията клонят към Лионел Меси или Антоан Гризман.

ПОЛ ПОГБА ОТСЕЧЕ КАТЕГОРИЧНО: ЗЛАТНАТА ТОПКА ТРЯБВА ДА Е ЗА...

Втората половина на 2016 година може да не е най-важна за определянето на победителя за "Златната топка", но определено последните два месеца поставиха Кристиано Роналдо в много лоша светлина. Португалецът спечели "Златната топка" за 2013 година благодарение на силния си финален спринт и фактът, че собственоръчно прати Португалия на Мондиал 2014. Сега обаче нещата могат да се обърнат и всичко, което Роналдо направи през лятото, да бъде "анулирано" заради слабата форма, в която се намира до момента.

Звездата на Реал остава фаворит за най-голямото индивидуално отличие. Но не бъдете изненадани, ако в края на годината "Франс Футбол" обяви победител с друго име.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички