МСН на две години - какво направи най-великото нападателно трио за това време?


МСН на две години - какво направи най-великото нападателно трио за това време?

4005 0

На 25-и октомври преди 2 години за пръв път за един и същ отбор на терена излязоха Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Триото, популярно като "MSN", завладя футболните фенове и до ден днешен радва феновете на Барселона, както и всички неутрални такива.

Триото се сформира, благодарение на трансфера на Луис Суарес от Ливърпул през 2014 година. Заради наказанието на уругваеца обаче, едва на 25-и октомври тримата играха заедно в официален мач на Барселона.

РОНАЛДО Е ФАВОРИТ ЗА ЗЛАТНАТА ТОПКА? ДА, НО МАЙ НЯМА ДА Я ВЗЕМЕ...

В последните 2 години атомното нападение на Барселона се превърна в най-резултатното трио в историята на футбола, като за този период от 2 години каталунците имат общо 367 попадения. От тях 264 са дело на Суарес, Меси и Неймар, а головата им форма изглежда неизчерпаема.

През календарната 2016 година МСН отново е най-резултатното нападетелно трио, като помежду си имат 106 гола и 60 асистенции.

През новия сезон, въпреки че Меси изпусна около месец заради контузия, триото има 30 гола и 19 асистенции и тепърва набира скорост.

Головете на тримата освен това носят и много трофеи на клуба. Откакто МСН води атаката на Барселона, каталунците не спечелиха единствено Шампионска лига през миналия сезон. Всички останали трофеи влязоха в тяхната витрина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички