6 от 6! Байерн превзе и световния връх


6 от 6! Байерн превзе и световния връх
Снимка: Guliver/GettyImages

4487 0

Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен изпълни целта си и завоюва 6 трофей за последната половин година. След като ФК Холивуд спечели требъл в Германия, заедно с Шампионска лига и Суперкупата на Европа, тази вечер в Катар баварците удариха с 1:0 Тигрес в труден за тима мач, но това им спечели и световната клубна титла! 

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ

Байерн натисна още от началния съдийски сигнал, а в 18' баварците стигнаха до гол. След дълго разиграване Кимих получи топката вдясно пред наказателното поле и стреля мощно в долния десен ъгъл, Левандовски прескочи топката и тя влетя във вратата. След справка с ВАР съдията обаче реши, че полякът е попречил на стража да се намеси, като в същото време е бил в положение на засада - отменен гол за европейския клубен шампион. 

Баварците продължиха с масираните си атаки, но "тигрите" играеха убедително в дефанзивен план, а най-доброто положение в мача се откри пред Лирой Сане, който в 34' отправи много хубав удар, но топката срещна гредата. 

След почивката силните атаки по крилата на Байерн водеха до много положения, но някак Тигрес съумяваха да задържат резултата 0:0. Това обаче се промени в 58'. Тогава Кимих центрира отлично в наказателното поле, а преди вратарят да успее да избие, Левандовски успя да отклони топката за Павар, който вкара на празна врата - 1:0. 

Първоначално голът беше отменен заради засада на Лева, но след двуминутна справка с ВАР, решението на съдията беше коригирано от видео системата. 

След попадението Байерн овладя почти изцяло играта в центъра на терена и спокойно задържаше топката. С наближаването на последния съдийски сигнал "тигрите" се опитаха да атакуват, но това откри много празни пространства за бързите играчи на германския шампион. След 80' носителят на Шампионска лига имаше две страхотни шанса за гол, но Коста и Толисо пропуснаха. 

В края Тигрес получи своя шанс, след като беше отсъдено нарушение в половината на Байерн. Дори вратарят се включи в наказателното поле на баварците, но мексиканският тим не се възползва и с това приключи и двубоят - 1:0 за европейския шампион. 

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Павард, Дейвис, Ернандес, Алаба, Кимих, Гнабри, Коман, Сане, Левандовски

Тигрес: Гусман, Акино, Гонсалес, Дуеняс, Кариока, Киньонес, Писаро, Рейес, Родригес, Салседо, Жиняк

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Байерн Мюнхен излиза във финала на Световното клубно първенство, като може да завоюява първи трофей за 2021 година. Баварците се справиха на 1/2-финалите с Ал Ахли, докато техният опонент Тигрес преодоля на тази фаза Палмейрас.

Разбира се, както е по традиция в тази надпревара, европейският отбор е големият фаворит за трофея още преди заключителната фаза. Малко преди елиминационните сблъсъци в Шампионска лига, Байерн има възможност да спечели трофей и да натрупа самочувствие.

Баварците са печелили трофея веднъж - през 2013 година, като в турнира имат вече 6 поредни победи. Последните 7 финала са печелени от европейски отбор - 5 от случаите в редовното време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички