Байерн оцеля в специален мач за Нойер


Байерн оцеля в специален мач за Нойер
Снимка: Guliver/GettyImages

1171 0

Германският колос Байерн Мюнхен продължава победната си серия в Бундеслигата, като тя дойде в много тежко гостуване в Берлин на Херта. Възпитаниците на Ханзи Флик спечелиха с 1:0 в тежки атмосферни условия на "Олимпия Щадион", като снегът не спря да вали през всичките 90 минути. 

Условията за игра бяха наистина тежки, като от самото начало снегът затрудни двата отбора. Още в 12' пък гостите получиха право да изпълняват дузпа, но тя беше отразена от вратаря, след като Левандовски изпълни право в неговия обсег. 

Все пак Байерн стигна до гол малко по-късно, като в 21' след продължителна акция топката достигна до Коман на границата на наказателното поле, той стреля силно, топката рикошира в крак на защитник и се озова неспасяемо във вратата на Херта, въпреки сериозния отскок на вратаря. 

В първия половин час на второто полувреме Байерн натисна сериозно, но гостите направиха куп пропуски и това можеше да им струва скъпо в заключителните минути. На два пъти Нойер трябваше да се намесва решаващо, след като футболисти на гостите излизаха сами срещу него, като най-доброто му спасяване беше срещу Радончич. 

Минута преди края на второто полувреме сам срещу Нойер, и то фронтално, се озова Куня, който с глава си чукна топката към наказателното поле и се опита да прехвърли стража на баварците. Той успя в своя опит, но ударът му беше неточен - непростим пропуск и изпуснат шанс за точка срещу шампиона. 

Този пропуск обаче със сигурност радва Мануел Нойер, който срещу Херта записа легендарно постижение - "суха мрежа" №200 в своята кариера. Байерн пък се отправя към Световното клубно първенство с 10 точки аванс спрямо РБ Лайпциг - 48 срещу 38, въпреки че ФК Холивуд е с мач повече към момента. 

Ситуацията при столичани обаче е тежка. Това беше 4-а поредна загуба на тима, с което отборът остава със 17 точки и е едва на 15-о място, но при точка на Арминия срещу Вердер Херта ще се озове в зоната на изпадащите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички