5 мача по време на паузата в клубния футбол, които не бива да пропускате


5 мача по време на паузата в клубния футбол, които не бива да пропускате
Снимка: Getty Images

1581 0

Международната пауза в клубния футбол заради мачовете на националните отбори често се смята за досадна, но това не може да бъде по-далеч от истината в края на този месец. Във всяка конфедерация квалификациите за Световно първенство в Катар достигат своята кулминация и със сигурност ще има какво да се види в следващите дни!

Изданието "Goal" е приготвило списък с 5 футболни срещи, които запалянковците не трябва да пропускат до края на тази седмица. Ето кои са те:

 

24 март, Уелс - Австрия

Гарет Бейл може и да пропусна неделното Ел Класико, но със сигурност ще бъде на линия за решителния плейоф на неговата страна срещу австрийците. Мачът ще се проведе пред езкалтираната публика на стадион "Кардиф Сити", която допълнително ще затрудни задачата на Давид Алаба и компания. Който победи, ще трябва да се изправи в решителен мач срещу победителя от двойката Шотландия - Украйна (двубоят бе отложен по всеизвестни причини и все още не е насрочена нова дата).

24 март, Португалия - Турция

Ще играе ли Кристиано Роналдо на Мондиала в Катар? За целта CR7 трябва да изкачи две стъпала, а първото се явява коравият турски отбор. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу победителя от мача Италия - Северна Македония!

25 март, Мексико - САЩ

Легендарният стадион "Ацтека" ще бъде пълен до краен предел и макар и двата отбора вече да са си осигурили почти на 100% билета за Катар 2022, Мексико ще търси първа победа над историческия си съперник от 7 септември 2019 година насам, когато за последно надделя с 3:0 в приятелска среща.

25 март, Камерун - Алжир

Алжир ще се опита да се реваншира на своите фенове за лошите си изяви по време на Купата на африканските нации, но има труден съперник в лицето на домакина на надпреварата. Рияд Марез и Ислам Слимани ще бъдат двамата футболисти, които ще попадат най-често в обектива на камерата. Този финален плейоф за Световното първенство в Катар ще се проведе в два мача на разменено гостуване!

25 март, Египет - Сенегал

Повторение на финала на Купата на африканските нации! Мохамед Салах ще опита да си отмъсти на Садио Мане за загубата с дузпи, а този плейоф също ще бъде в два мача. Реваншът в Сенегал е насрочен за 29 март.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички