Вижте какво каза Роберто Манчини на пресконференцията си преди мача със Северна Македония


Вижте какво каза Роберто Манчини на пресконференцията си преди мача със Северна Македония
Снимка: Getty Images

1382 0

Тази седмица е изключително важна за Европейския шампион Италия по пътя към Световното първенство в Катар в края на тази година. Селекцията на Роберто Манчини се завърши на второ място в квалификационната си група, където отстъпи първата позиция на Швейцария, и сега италианците ще трябва да треперят за своето място на Мондиал 2022. При неуспех в плейофите, Италия за втори пореден път ще пропусне световно първенство, а това несъмнено ще бъде прието като катастрофа особено на фона на европейската титла, която бе спечелена миналото лято.

В четвъртък „Скуадра Адзура“ приема Северна Македония в първи полуфинален плейоф на стадион „Ренцо Барбера“ в Палермо, а при победа италианците ще се изправят срещу победителя от двойката Португалия - Турция.

Наставникът на европейските шампиони Роберто Манчини даде пресконференция преди важния двубой със западните ни съседи, по време на която заяви, че е немислимо Италия да не премине през Македония. 

„С удоволствие бихме избегнали тези мачове, но сега започва седмица на страст. Нашата цел е да отидем на Световното първенство, за да го спечелим и за това ще трябва да спечелим тези две срещи", сподели Манчини пред медиите.

"Да започнем отново от това, което направихме през юли, когато спечелихме Европейското първенство, в което никой не вярваше. Основата е солидна и отборът има качество, сигурен съм".

Той също така говори за проблемите в състава и критиките към някои футболисти в последните седмици. 

"Донарума? Не се притеснявам, по-добре е той да е с нас, отколкото срещу нас.

Имаме половин тренировка във вторник следобед и една в неделя, няма много време да пробваме нови неща. В основата са играчите, играли на европейското първенство, освен Бернардески. Той не се чувстваше добре, а други не бяха повикани, защото нямам възможност да повикам 40 футболисти. Тези, скоито разполагам са достатъчни", допълни той.

Манчини насочи вниманието си и към следващия съперник, като в никакъв случай не отписа Северна Македония от сметките. 

"Нека не приемаме първия мач за спечелен, той няма да е лесен, а след това евентуално ще имаме четири дена да се подготвим за следващия. Според мен, дори не трябваше да играем сега, но нека останем позитивни.

"Нашата цел е да спечелим Световното първенство, а за да го постигнем, трябва да започнем с победа в тези два мача. Искаме да отидем на Световното първенство, за да го спечелим."

„В националния отбор Николо Барела и Лоренцо Инсиние винаги са се представяли добре. Ясно е, че през сезона има моменти, в които не си на сто процента. Киелини е доста добре и фактът, че играеше в последните мачове е положителен. Няма голяма причина да заменя Марио Балотели с Жоао Педро. Педро умее да играе на крилото или зад нападателя освен обичайната му позиция на върха на атаката.“

„Съжалявам за отпадането на италианските в Шампионската лига, защото момчетата имат много опит в това състезание. Срещнах се с играчите, за да поговоря с тях, да прекараме време заедно“.

„В Палермо атмосферата винаги е била невероятна и се надявам да ни помогне в предстоящия мач", завърши Манчини. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички