С две греди и минимална победа: Лео Меси се завърна в игра срещу Парагвай (ВИДЕО)


С две греди и минимална победа: Лео Меси се завърна в игра срещу Парагвай (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2798 0

Аржентина успя да се наложи с минималното 1:0 над Парагвай в мач от третия кръг на квалификациите за Мондиал 2026 в зона Южна Америка. Голямата звезда на "гаучосите" - Лионел Меси, се завърна в игра, след като се появи от пейката на "Монументал" в Буенос Айрес, тъй като не се бе възстановил напълно от травма.

Развой на срещата

Световният шампион бързо поведе в резултата, а това се случи още в третата минута, когато Родриго Де Пол центрира от ъглов удар и капитанът Николас Отаменди от воле прати топката в мрежата. Опитният защитник беше непокрит и наказа тази грешка на парагвайците подобаващо.

Доминацията на "Ла Албиселесте" продължи и през втората част, като само 2 минути след почивката Родриго Де Пол нацели гредата. Лео Меси пък се появи в игра в 54', а неговото присъствие се усети веднага.

Звездата на Интер Маями имаше шанса да отбележи от корнер, но парагвайският страж Карлос съумя да докосне достатъчно кълбото, за да предотврати гол във вратата си. 

В четвъртата минута от добавеното време дойде моментът на Лео Меси. Ла Пулга получи правото да изпълни свободен удар и го направи по изключително техничен начин, но топката срещна страничния стълб.

Класиране и какво следва?

Шампионът от Мондиал 2022 е лидер в класирането с 9 точки и голова разлика 5:0 след 3 изиграни срещи. Парагвай пък е само с 1 точка и е един от двата отбора без отбелязано попадение до момента. В следващия кръг "гаучосите" са гости на Перу, а пък Парагвай приема селекцията на Боливия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички