35-годишният Диего Годин си взе "сбогом" с Европа, подписа със седми клуб в кариерата си


35-годишният Диего Годин си взе "сбогом" с Европа, подписа със седми клуб в кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

2345 0

35-годишният уругвайски защитник Диего Годин подписа договор с бразилския Атлетико Минейро, след като постигна споразумение с италианския Каляри за прекратяване на контракта му.

Бившият футболист на Атлетико Мадрид, който има 153 мача за страната си, подписа до края на 2022 година с опция за удължаване, а новината бе съобщена от Атлетико, които постигнаха дубъл в Бразилия през 2021 година.

Годин държи рекорда за най-много мачове с националната фланелка след дебюта си за Уругвай през 2005 г. и бе част от състава на "урусите", който стигна до полуфиналите на Световното първенство през 2010 и триумфира в Копа Америка година по-късно. Защитникът е участвал на три световни първенства.

Стартирайки кариерата си в уругвайския Серо, Годин прекара впоследствие девет години в Атлетико Мадрид, където стана шампион на Испания през 2014 г. и вдигна два пъти трофея от Лига Европа.

Той напусна "дюшекчиите" през 2019 г. и прекара една година в Интер, преди да се присъедини към Каляри през септември 2020 г., изигравайки 40 мача за отбора. Сардинците в момента се намират в зоната на изпадащите на Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички