ВИДЕО: Диего Годин обяви през сълзи, че напуска Атлетико (Мадрид)


ВИДЕО: Диего Годин обяви през сълзи, че напуска Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Guliver

3253 0

Капитанът на Атлетико (Мадрид) Диего Годин ще напусне клуба след девет години, когато настоящият му договор изтече в края на сезона. Това заяви уругвайският централен защитник на емоционална пресконференция. Според информации в медии бранителят вече се е договорил с новия си отбор и това ще е Интер.

"Чувствам се малко нервен, но реших да ви поканя, за да ви информирам, че това са последните ми дни в клуба. Най-хубавият период в моята професионална кариера и живот достигна до своя край. Горд съм от това, че бях част от историята на този велик клуб. Благодаря ви", допълни през сълзи уругваецът на прощалната си пресконференция.

33-годишният футболист има 387 мача за „дюшекчиите“, след като се присъедини към мадридчани от Виляреал през 2010, отбелязвайки 27 гола. Годин ще остане в сърцата на привържениците на Атлетико с гола си с глава при равенството срещу Барселона 1:1 през 2014, което донесе първата титла на Ла Лига след 18-годишна суша. В добавка към триумфа от Ла Лига, той спечели на два пъти Лига Европа, веднъж Купата на Краля, един път Суперкупата на Испания и три път Суперкупата на УЕФА, като достигна до финалите в Шампионска лига през 2014 и 2016, където загуби на два пъти от градския съперник Реал.

"Тук сме, за да се сбогуваме с легенда на Атлетико. Ти бе изключително важна част от тази велик период за клуба, с твоите усилия и голове, като този, който ни донесе шампионската титла през 2014", обърна се към него президентът на Атлетико Енрике Черецо. "Ти се бори в толкова много битки и защитаваше честта на клуба, носейки капитанската лента. Където и да отидеш, Атлетико ти пожелава всичко най-хубаво. Атлетико е твоето семейство, а "Уанда Метрополитано" е твоят дом", добави той.

Повече подробности за считания за сигурен трансфер на Годин в Серия А - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички