17 години по-късно Лионел Меси отново пропусна финал, а отборът му загуби (ВИДЕО)


17 години по-късно Лионел Меси отново пропусна финал, а отборът му загуби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1696 0

Лионел Меси остана извън стартовите 11 и извън групата на Интер Маями във финала на "US Open Cup". Феновете останаха разочаровани, че не е намерил място поне в групата за двубоя, но още по-разочаровани бяха след края на двубоя. Хюстън Динамо победи Интер Маями с 2:1 и ги лиши от възможността да вдигнат втори трофей в рамките на 10 дни.

Мартино не подсказа дали Меси ще играе във финала

Въпреки факта, че Херардо Мартино не разкриваше картите си до края, без да иска да спомене дали Меси ще започне, или не, твърдеше, че ще "изчака до последния момент", за да реши. В крайна сметка физическата форма на Меси го  остави извън игра. След двубоя наставникът призна, че "мач за мач" ще бъде взето решение за аржентинеца, но очаква скоро да се върне в игра в някой от двубоите в МЛС.

Колко финала е пропуснал Меси?

Това не е първият път, когато Меси пропуска финал, но е вярно, че играчът е участвал в почти всички финални срещи, на които се е класирал. Трябва да се върнем към 2006 г. за последния път, когато Меси не се появи на финал.

Тогава бившият играч на Барселона не се появи дори на пейката на испанския отбор във финала на Световното клубно първенство на ФИФА срещу Интернасионал де Порто Алегре, проведен в Япония. Тогава бразилският отбор спечели, а днес до известна степен историята се повтори, тъй като без неговото присъствие Интер Маями не успя да грабне трофея.

Заедно с Барселона, ПСЖ, Интер Маями и аржентинския национален отбор Меси има 42 финала, като 30 са спечелени и 12 загубени. В тях Меси е вкарал 36 гола, като най-добрите му резултати са с Барселона. Общо той отбеляза 31 гола с екипа на "каталунците". А преди по-малко от 10 дни с Интер Маями спечели първия си трофей - Купата на лигите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички