12 мача наказание за плюене за футболистите в Румъния


12 мача наказание за плюене за футболистите в Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver

974 0

Футболистите от елита на Румъния ще бъде изправени пред глоба и 12 мача наказание за плюене или духане на носа по време на мачовете от първенството, когато сезонът бъде подновен през юни. Това предвиждат документите на местните власти и Румънската футболна федерация, които изготвят плана за рестартиране на футбола в страната.

Очаква се първенството в Румъния да започне на 13 юни, но това предстои да бъде одобрено от парламента на страната. Според мерките за безопасност, футболистите няма да имат право да плюят или да си духат носа по време на мачовете, като подобно провинение ще се наказва със спиране на състезателните права от 6 до 12 мача и глоба. Друго правило ще гласи, че играчите ще си тръгват от стадиона с екипите, с които са играли, като няма да ползват съблекалните и баните след мач.

По време на загрявка играчите трябва да бъдат на най-малко два метра разстояние един от друг, а резервните футболисти няма да седят един до друг на скамейката. Румънското първенство ще бъде подновено пред празни трибуни, като най-много 150 души (футболисти, треньори, персонал) ще имат право да бъдат на стадиона. А относно идеята за Балканска идея и как се развива тя - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички