В Англия искат да подновят „контактните“ тренировки


В Англия искат да подновят „контактните“ тренировки

535 0

Проектът „Рестарт“ за подновяването на Висшата лига ще поеме към следващата си стъпка, като отборите от Англия ще гласуват за подновяването на „контактните“ тренировки в сряда. Премиършип гласува „втори етап“ от протокола, което ще разреши заниманията с близък контакт.

През миналата седмица тимовете от елита на Англия подновиха тренировки на малки групи, като спазваха препоръките за социална дистанция. В снощната вечер правителството публикува препоръки за втората фаза на контактни тренировки за професионалните спортове. В сряда тимовете от Висшата лига ще проведат гласуване, на което ще се определи, дали ще бъдат подновени заниманията с блисък контакт, а в днешния и утрешния ден ще бъде проведен третият етап от тестването за коронавирус на футболисти и треньорски щаб.

Висшата лига се цели в подновяване на шампионата в средата на месец юни. Пред тази цел обаче има няколко пречки, след като през последната седмица бяха установени 8 нови положителни случая на коронавирус сред футболистите и треньорския щаб в първенството. Други играчи като халфът на Челси Н‘голо Канте и капитанът на Уотфорд Трой Дийни пък отказаха да вземат участие в заниманията заради страхове за здравето си. А ето каква мрачна прогноза даде собственик на клуб от Англия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама