Собственик на английски тим предупреди: До 60 клуба могат да фалират


Собственик на английски тим предупреди: До 60 клуба могат да фалират
Снимка: Gulliver/GettyImages

1225 0

Голяма част от клубовете в по-долните нива на английския футбол изпитват сериозни затруднения заради кризата от коронавируса. До 6 клуба могат да фалират, ако спортът не успее да планира ефекта от глобалната пандемия отвъд настоящия сезон. Това предупреди собственикът на Хъдърсфийлд Фил Ходжкинсън.

"Проблемът не е дали ще завършим сезона или не, а какво ще стане след това. Ако не постигнем консенсус, няма да има футболна пирамида. Има клубове, за които знам, че продължават да съществуват, защото намаляват заплати и т.н. Те се нуждаят от някакво финансиране на даден етап“, сподели той за BBC.

Ходжкинсън разкри, че най-лошият възможен сценарий е целият следващ сезон да се играе при закрити врати, оставяйки много от клубовете без техния основен източник на приходи – парите от продадени билети. Клубовете вече са изправени пред значителни разходи за тестове за коронавирус. "Има абсолютно реална възможност, ако нещо не бъде договорено сега във футбола, което да гарантира, че всички клубове могат да плащат данъците си и да достигнат до момента, в който започнат да заработват отново приходи, между 50 и 60 клуба могат да фалират“, допълни собственикът на „териерите“.

В добавка той каза, че заплатите на играчите трябва да бъдат намалени между 30 и 50% на всяко ниво, докато не се завърнат привържениците по стадионите, като обвини някои ръководни лица, че „просто заравят главите си в пясъка“ и неглижират големия проблем.

А какво заяви наскоро шеф в Ливърпул относно завръщането на феновете по трибуните и каква е неговата прогноза - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички