Звезда с неясно бъдеще поведе Реал Мадрид към успех и скъсяване на дистанцията с Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)


Звезда с неясно бъдеще поведе Реал Мадрид към успех и скъсяване на дистанцията с Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5286 0

Реал Мадрид постигна рутинна победа с 2:0 над Селта в среща от 30-ия кръг на Ла Лига. Хората на Карло Анчелоти стигнаха до успеха без да покажат много от „кралския си блясък“.

Така „лос бланкос“ за пореден път не се затрудни срещу галисийците, които са им абонати. Реал регистрира 16-а победа над Селта в последните им 18 сблъсъка в шампионата.

Въпреки че домакините не играха на 100%, можеха да се поздравят и с доста по-изразителен успех. Все пак трите точки скъсиха дистанцията до лидера Барселона. Тя вече е 8 точки.

В герой за "белия балет" се превърна нетрадиционен футболист. Марко Асенсио, чийто договор изтича след края на сезона, изигра ключова роля за триумфа. Испанският национал откри резултата в 42-ата минута при първия точен удар в срещата. След това той асистира и за попадението с глава на Едер Милитао в 48-ата минута.

Реал събра актив от 65 точки на втората позиция. Барселона има преднина от 8 точки на върха, като каталунците са с мач по-малко, тъй като им предстои сблъсък с третия Атлетико Мадрид утре. Селта остава на 12-ото място с 36 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Реал Мадрид владееше топката повече още първия съдийски сигнал. Домакините обаче не осъществиха сериозен домакински натиск.

Хората на Карло Анчелоти така и не създадоха чисто голово положение през първите 20 минути. Точно тогава с глава Чуамени стреля малко над напречната греда. Последва неточен удар и на Бензема.

Реал увеличи натиска, но липсваха точните удари по посока на вратата на Вийяр. В 25-ата минута Себайос би в аут. След това и Милитао с глава стреля неточно.

ГОООЛ! Най-накрая „кралете“ откриха резулата в 42-ата минута. Винисиус нахлу мощно отляво и прати топката към точката на дузпата, където Марко Асенсио изпревари двама бранители и след лек рикошет топката влетя в мрежата – 1:0

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Реал удвои преднината си в 48-ата минута. Марко Асенсио центира от корнер, Милитао се извиси и глава препарира Вийяр – 2:0.

Video edited on Kapwing

Въпреки че си осигури комфортна преднина, Реал не изпусна инициативата в двубоя. В 60-ата минута Винисиус финтира защитник и попаде към Бензема. Вийяр обаче спаси удара от малък ъгъл на носителя на „Златната топка“ за 2022 година. След това вратарят на галисийците се справи и с изстрел на Винисиус.

В 77-ата минута гостите профукаха най-чистото си положение. Яго Аспас се озова сам срещу Тибо Куртоа, но не успя да го преодолее и стражът изби в корнер.

До края на практика мачът се доиграваше и не паднаха нови попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Начо, Милитао, Рюдигер, Камавинга, Себайос, Валверде, Чуамени, Асенсио, Винисиус, Бензема

Селта: Вийяр, Васкес, Тапиа, Нунес, Галан, Белтран, Вейга, Де ла Торе, Солари, Аспас, Сеферович

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид се класира за полуфиналите в Шампионска лига след общ резултат 4:0 над Челси в четвъртфиналите. Момчетата на Карло Анчелоти треснаха лондончани с 2:0 и на „Стамфорд Бридж“ през седмицата. Сега „лос бланкос“ ще превключат на вълна „първенство“.

„Кралете“ са на второ място в класирането. В последния си мач в Ла Лига те удариха с 2:0 като гост Кадис.

Селта е на 12-ата позиция в подреждането. В последния си официален мач „светлосините“ паднаха с 0:1 от Майорка у дома.

Реал Мадрид е в отлична серия в двубоите си срещу Селта. „Белите“ са спечелите последните 5 сблъсъка в Ла Лига. За последно съперникът им завоюва точка именно при гостуване на „Сантяго Бернабеу“ на 16 февруари 2020 година – 2:2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички