Звезда на Барса влязъл в болницата след грешно използване на футболна топка


Звезда на Барса влязъл в болницата след грешно използване на футболна топка
Снимка: Getty Images

5093 0

Защитникът и един от най-обещаващите таланти в състава на Барселона - Алехандро Балде, сподели много забавна история от своето детство, която не завършила по особено добър начин за него.

Балде е един от най-добрите играчи през сезона за каталунците. Той се превърна в титулярен избор на левия бек за своя треньор Шави, измествайки от него легендата на клуба Жорди Алба и лятното попълнение Маркос Алонсо.

Комична ситуация

Не толкова добре обаче стоят нещата между него и футболната топка в историята, която 19-годишният бранител разказва пред "Residency app". 

"Спомен като дете ли? Трябваше да отида в болницата веднъж. Причината беше, че спах цяла нощ с футболна топка вместо възглавница и вратът ми се схвана", спомня си младокът.

Новоизгряващата звезда на Барселона

Балде е част от системата за развитие на млади таланти на "блаугранас" в продължение на повече от дсетилетие. Той се присъединява към юношеските формации на тима през 2011 г., а през 2020 г. прави дебюта си за дублиращия отбор.

Впечатляващите му изяви привличат вниманието на треньорския щаб на мъжкия тим, което му носи повиквателна година по-късно. Той сменя Жорди Алба при загубата от Байерн Мюнхен с 0:3 в Шампионска лига. До момента Балде има 6 асистенции в 38 мача във всички турнири и играе сериозна роля за почти гарантираната титла от Ла Лига на каталунците.

Страхотният възход в кариерата на Балде кара Шави да направи всичко възможно, за да го запази в редиците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички