Зидан: Тази вечер интригата за "Златната топка" умря


Зидан: Тази вечер интригата за "Златната топка" умря
Снимка: Getty Images/Guliver

4556 0

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е уверен, че неговият възпитаник Кристиано Роналдо ще спечели "Златната топка" за 2016 година.

Французинът изрази такава увереност след успеха с 3:0 над Атлетико в мадридското дерби. И трите гола в класиката бяха дело на Роналдо.

"Не знам дали това е най-добрият мач на Реал под мое ръководство. Но ние определено показахме великолепна игра срещу един много силен отбор, при това на негов терен, където е много трудно да се спечели. Малцина могат да спечелят на "Висенте Калдерон" с 3:0", коментира Зидан след успеха.

"Хубавото е, че с преминаването на Бейл на левия фланг, Васкес - на десния, а Иско - на позицията зад Роналдо, имахме една по-балансирана игра. Иско игра феноменално: през първото полувреме изглеждаше, че не осъществи нито една загуба. Рамос остана резерва, тъй като не беше готов напълно, а аз не рискувам здравето на играчите си", добави специалистът.

"Роналдо е най-добрият. Никога не съм имал някакви съмнения по този въпрос. Кой ще получи "Златната топка"? Днес интригата окончателно умря", категоричен бе легендата, цитиран от "AS".

Португалската звезда спечели отличието три пъти - през 2008, 2013 и 2014 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички