Toва глупаво правило лиши Роналдо от един от най-великите му голове


Toва глупаво правило лиши Роналдо от един от най-великите му голове
Снимка: Guliver/GettyImages

7382 0

Глупаво правило за отчитане на голмайсторите може да лиши Кристиано Роналдо от един от най-значимите голове в кариерата му. Още повече, че става въпрос за гол от пряк свободен удар, а самият Роналдо отдавна не е реализирал наистина важно попадение от статично положение.

Срещу Атлетико той откри резултата точно по този начин - с марков шут от около 25 метра, който след рикошет прати топката в мрежата на Ян Облак.

Оказа се обаче, че топката не се е отбила от крака на Стефан Савич, който беше в стената, а от Рафаел Варан, което означава, че именно бранителят е автор на попадението. Официално в правилото има точно такава недомислица - ако ударът беше рикоширал в стената, всичко е наред, защото е в очертанията на вратата.

Само че официално за автор на гола се смята последният играч от отбора на отбелязващите, който е докоснал топката. Дори когато е бил наведен с гръб към ситуацията като Рафаел Варан.

Медиите може да пишат гола на Роналдо, както всеки разумен човек, но ако става дума за класацията за Златната топка, вероятно португалецът ще бъде лишен от това попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички