Роналдо избухна постарому, Реал унищожи Атлетико (ВИДЕО)


Роналдо избухна постарому, Реал унищожи Атлетико (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2701 0

Вероятно най-могъщото дерби в световния футбол в днешно време завърши изненадващо убедително в полза на единия гранд - Реал Мадрид унищожи Атлетико с 3:0 на "Висенте Калдерон", а Кристиано Роналдо изигра най-силния си мач от началото на сезона и се отличи с хеттрик.

Кандидат номер 1 за Златната топка напомни за най-силните си години, като първо откри резултата с мощен шут от пряк свободен удар в 23-ата минута, а в 71-ата реализира от дузпа, която сам изработи. В 77-ата пък наниза третото си попадение и изпревари Алфредо ди Стефано с 19 гола в дербито на Мадрид.

39-ият кариерен хеттрик на Роналдо прекрати ужасяващата серия на Реал от шест поредни загуби в домашните сблъсъци с Атлетико (Мадрид) и в същото време удължи серията на Зинедин Зидан - 24 мача без поражение в Ла Лига, като тя започна след 0:1 именно от Атлетико през февруари тази година.

Издънката на Барселона по-рано в събота направи успехът над градския съперник още по-сладък - Реал Мадрид е с 30 точки на първо място, а Барса има 26. Атлетико вече е на цели 9 от "кралския клуб", като заема пета позиция зад Виляреал (22) и Севиля (24).


Atletico Madrid vs Real Madrid 0-3 ● All Goals... by HdGoal

Първото полувреме за Реал Мадрид бе впечатляващо, защото доминацията бе тотална от 15-ата минута до 45-ата. Ян Облак с феноменална намеса спаси опасен удар на Кристиано Роналдо с глава, а малко по-късно отново вратарят се намеси при страхотна проява на техника от португалеца.

Единствено рикошетът при прекия свободен удар успя да попречи на Облак да отрази изстрел на Роналдо, но Атлетико нямаха никакъв отговор до края на полувремето, а Реал властваше по невиждан начин срещу този съперник.

След почивката вече само за 10 минути Атлетико стигна до три великолепни шанса за гол, като първо хубав шут на Яник-Ферейра Караско мина на сантиметри от сглобката, а после диагонален изстрел на Антоан Гризман също не намери целта. В 51-ата Гризман отне на Лука Модрич и пробва вниманието на Кейлор Навас отдалеч, но единствено записа първия точен удар в актива на домакините.

Реал постепенно се посъбуди и изнесе играта от собствената половина, а Роналдо се възползва от глупава грешка в защита на Савич. Той се подхлъзна и с нелеп шпагат повали португалеца в наказателното поле, след което Роналдо превърна дузпата във втори гол, за да изравни Алфредо ди Стефано.

В 77-ата минута Роналдо задмина легендата на Реал Мадрид, след като Гарет Бейл подхвана убийствен рейд отляво и центрира на далечната греда за непокрития португалец - 0:3.

В 84-ата за втори път този сезон Зидан смени Роналдо, но този път ситуацията бе напълно контрастна и двамата се прегърнаха и поздравиха горещо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички