Защитник на Барселона все по-близо до напускане, въпреки че Шави иска да го задържи


Защитник на Барселона все по-близо до напускане, въпреки че Шави иска да го задържи
Снимка: GettyImages

4407 0

Шави Ернандес получи някои от желанието играчи през летния трансферен прозорец, но може да е на път да загуби една от опциите, които предпочита да запази в Барселона.

Пред трансфер в друг каталунски клуб

Ерик Гарсия е все по-близо до преминаване в Жирона. 22-годишният футболист не е склонен да смени клуба за момента, въпреки че не играе редовно на "Камп Ноу". В момента Гарсия е петият централен защитник след Жул Кунде, Андреас Кристенсен, Роналд Араухо и Иниго Мартинес пред него в подреждането.

И все пак Шави е фен на Гарсия и иска да го задържи, тъй като той е полезна опция. Ентусиазмът на мениджъра на Жирона Мишел Санчес да привлече Гарсия без съмнение също е фактор. Той вече се е свързал с Гарсия и обмисля да премести Давид Лопес напред в средата на терена, за да осигури място за него. 

Разбираемо е, че Шави не би искал да загуби Гарсия, тъй като Мартинес и Араухо показаха през последните 12 месеца, че присъствието им на терена далеч не е гаранция. От друга страна обаче е напълно разбираемо, че Гарсия иска да получи повече игрово време. Междувременно стана ясно, че Барселона ще подпише нов договор с един от големите си таланти с освобождаваща клауза от 400 млн. евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички