Заради крошето: Валверде е заплашен от по-голямо наказание от това на Суарес през 2014-а


Заради крошето: Валверде е заплашен от по-голямо наказание от това на Суарес през 2014-а
Снимка: Getty Images

2952 0

Полузащитникът на Реал Мадрид Федерико Валверде може да закъса сериозно заради удара в лицето, който нанесе на футболист на Виляреал след мача между двата тима в Ла Лига.

Случаят на уругваеца ще бъде разгледан следващата седмица, като той е заплашен от големи санкции. Държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността ще разгледа случая му на 17 април, пише "AS".

Припомняме, че Валверде причака Алекс Баена на паркинга и му нанесе удар в лицето. Той твърди, че е бил предизвикан от съперника с жестоки думи към нероденото му дете. Играчът на Виляреал отрече да ги е казвал.

На 17 април ще бъдат разгледани два документа: медицинско заключение и заявление в полицията. Случаят ще бъде квалифициран като криминален, а в най-добрия случай Валверде ще бъде глобен.

Ако обаче комисията го отнесе до Кралската испанска футболна федерация, тя има право да дисквалифицира халфа за определен брой мачове. Ако не го стори, комисията има право да излезе със собствена присъда. Минимумът, който грози Валверде, е забрана за посещение на спортни съоръжения за период от един до шест месеца.

Припомняме, че през 2014 г., заради ухапването на Джорджо Киелини, сънародникът му Луис Суарес бе наказан с 4 месеца забрана да се занимава с футбол. А мачът също беше злощастен за Реал и Валверде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички