Загадките, които Барселона трябва да разреши


Загадките, които Барселона трябва да разреши
Снимка: Getty Images/Gulliver

7458 0

Сезонът в испанската Примера Дивисион започва на 16-ти август (петък) и ще бъде открит със сблъсъка между Атлетик (Билбао) и Барселона. Малко повече от две седмици преди това обаче, каталунците все още не са окомплектовали напълно състава си.

Докато трансферът на Неймар от ПСЖ не е изобщо сигурен и до последния момент няма да има пълна яснота, то с други играчи около "блаугранас" вече трябва да се действа, защото не остава време за отлагане. Треньорът Ернесто Валверде отново настоява за по-малка група от играчи, за да може да държи всеки един готов за игра, когато му потрябва. Това допълнително принуждава Барселона да разреши възможно най-бързо настоящите казуси. А ето и някои от тях:

Малком - той е сред играчите, които имат повече от един избор. Към него има интерес от страна на няколко клуба, които имат финансовата възможност да си го позволят. Най-сериозен интерес към бразилеца има от страна на руския Зенит Санкт Петербург. Вече е установен контакт между руския и испанския шампион, като каталунците са склонни да се разделят с футболиста си срещу не по-малко от 40 милиона евро.

Рафиня Алкантара - 26-годишният полузащитник също е на път да се раздели с Барселона, въпреки че е в отлични отношения с наставника Валверде. Именно и поради връзката им, треньорът знае, че не може да даде нужните минути на играча и е готов да го пусне. Валенсия бе с интерес към Рафиня, но кризата в клуба паузира преговорите. Смята се, че италианските Фиорентина и Аталанта също имат интерес.

Филипе Коутиньо - поредният бразилец с неясно бъдеще. Ситуацията около него се очертава като най-интересна. В сряда (31.07) той ще се завърне към тренировките и се очаква да проведе разговор с Валверде за първи път през това лято. Малко вероятно е казусът да се разреши преди Барселона да потегли към САЩ. Има немалък шанс Коутиньо да участва в евентуална сделка с ПСЖ за Неймар.

Усман Дембеле - един от играчите, които испанският шампион определено желае да задържи. Проблемът обаче е, че не може да му бъде гарантирано достатъчно игрово време, като освен това има интерес към него от няколко клуба. Пристигането на Антоан Гризман усложнява положението му.

Жуниор Фирпо - доминиканецът е желан силно от каталунците, но все още е играч на Реал Бетис. Ако зависеше от Валверде, той би го привлякъл на момента. Фирпо би бил вариант за ляв бек, защото към момента Алба е без конкуренция. Откупната клауза на защитника обаче е 60 милиона евро, а от Бетис не смятат да склонят да го продадат за по-малко.

За Барселона предстоят общо три проверки срещу Арсенал и Наполи (два мача), броени дни след което, сезонът ще започне. А каква опасност за най-добрите играчи на Барселона вдигна каталунската полиция на крак - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички