Забравената ротация или една от големите грешки на Зидан за лошия период на Реал


Забравената ротация или една от големите грешки на Зидан за лошия период на Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

1224 0

Склонността на Зинедин Зидан често да залага на едни играчи и да не прави ротации в състава на Реал Мадрид му е изиграла лоша шега. Това е една от причините за незадоволителното представяне на "Белия балет" в последно време, пише Marca. Както е известно, тези дни Реал отпадна от турнира за Суперкупата на Испания.

"Малко преди Коледа Зидан се спря на един стартов състав, на когото можеше да се довери, което му донесе положителни резултати. Но нежеланието на французина да се отдалечи от този обичаен състав доведе играчите до изтощение и всички платиха цената в испанската Суперкупа. Заслужава да се отбележи колко мача изиграха някои от звездите на клуба: Куртоа игра във всеки мач, Варан пропусна само 90 минути за цял сезон, а Лукас Васкес участва в 16 мача поред като титуляр", пише журналистът на "Marca" Пабло Поло.

"Кроос изигра 14 мача поред, а Зидан разчиташе на триото полузащитници Каземиро, Модрич и германеца, които помогнаха няколко пъти да бъде спечелена Шампионска лига. Реалността е такава, че французинът забрави изпълнители като Милитао, Одросола, Йодегард и дори Марсело. Винисиус и Валверде загубиха мястото си в стартовия състав, а Родриго се контузи. Треньорът на "белите" така дълго внасяше минимални промени, но сега започва да плаща за това и ако Реал иска да печели трофеи тази година, Зизу трябва да използва отбора си, а не само ядрото му", допълва журналистът. А това се оказа и най-лошият старт на сезона на Зидан в Реал (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички