6 загуби в 25 двубоя: Най-лошият старт на Зидан в Реал Мадрид


6 загуби в 25 двубоя: Най-лошият старт на Зидан в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1194 0

Поражението на Реал Мадрид от Атлетик Билбао беше 25-ият им мач досега в тази кампания и досегашното представяне не е сред добрите показалите за Зинедин Зидан. Това беше най-лошото му начало за цял сезон в Реал Мадрид: 14 победи, 5 равенства и 6 поражения.

"Лос Бланкос" премина през груповата фаза на Шампионска лига във финалния ден срещу Борусия Мьонхенгладбах и претърпя три поражения в лигата. За последен път това се случи след 18 мача през сезон 2017/18, в който французинът взе решение през януари, че иска да напусне в края на кампанията.

В кампанията си за спечелване на титлата миналата година отборът на Зидан имаше само две поражения на същия етап - едно в лигата и едно в Шампионска лига. Този сезон беше тежък в сравнение и Атлетико Мадрид вече има възможността да е с 10 точки пред своите градски съперници в надпреварата за титлата.

В първия си сезон, през 2015/16, първите 25 мача на Зидан видяха само четири равенства и три поражения - всички в лигата. Той записа само едно равенство в груповата фаза на Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен и накрая спечели турнира.

През следващия сезон бе най-добрият му старт на "Бернабеу" и неговият тим в крайна сметка спечели дубъл. Реал не загуби нито един мач в рамките на четири състезания и първото поражение дойде през януари в Ла Лига срещу Севиля. Кампанията 2017/18 също не започна добре с три поражения в 25 мача - две в лигата и едно в Шампионска лига, заедно с пет равенства.

Много привърженици на Реал Мадрид все още обаче са оптимисти. Купата все още не е започнала, Шампионска лига е на хоризонта и Ла Лига  се нуждае от колапс от Атлетико. Зидан обаче загуби първата титла за взимане този сезон, което е нещо, което никога не му се е случвало преди.

А какво сподели Зинедин Зидан след отпадането от Суперкупата на Испания - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички