"За мен той е един от най-великите" - Кейн изненада с избора си на любим играч от Барселона


"За мен той е един от най-великите"  - Кейн изненада с избора си на любим играч от Барселона
Снимка: GettyImages

14111 0

Нападателят на Байерн Мюнхен Хари Кейн призна кой е играчът на Барселона, когото е идолизирал най-много като дете. И, докато повечето избират Лионел Меси, Шави или Андрес Иниеста, то английският национал даде коренно различен отговори.

Барселона беше един от най-доминиращите и успешни отбори в края на 2000-те и началото на 2010-те години, натрупайки три титли в Шампионска лига и пет титли в Ла Лига само за седем сезона от 2008/09-2014/15.

Изненадващият избор на Кейн

А голмайсторът на Англия за всички времена говори пред испанската медия Marca и разкри играча, от когото е гледал най-много в Барселона. "Когато бях млад и дори до ден днешен, харесвам начина, по който играе Серхио Бускетс. Той е невероятен играч заради това как играе, начина, по който движи тялото си и понякога го използвам като пример за това как се играе на тази позиция. За мен той е един от най-великите полузащитници в историята", сподели Кейн.

Бускетс премина в Интер Маями в МЛС през лятото, следвайки бившите си съотборници Лионел Меси и Жорди Алба. "Знам, че сега той е в Маями, но винаги съм го оценявал много и факта, че е бил в сянката на други съотборници като Меси, Неймар, Шави или Иниеста". Самият Кейн се представя много добре с новия си отбор Байерн Мюнхен и е близо до величията на клуба

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички