Въпросът на Флорентино Перес, който убеди Хамес Родригес да избере Реал пред ПСЖ и Сити


Въпросът на Флорентино Перес, който убеди Хамес Родригес да избере Реал пред ПСЖ и Сити
Снимка: Getty Images

7592 0

Бившият халф на Реал Мадрид и национал на Колумбия - Хамес Родригес, който сега играе за бразилския Сао Пауло, обясни защо е решил да премине в испанския клуб преди близо десетилетие.

"Пари Сен Жермен и Манчестър Сити ме искаха, но аз исках слава, както и да отида в Реал Мадрид. Нищо не може да се сравни с Реал Мадрид. Други отбори предложиха по-атрактивни договори, но Флорентино Перес ме убеди", призна колумбиецът, цитиран от "Mundo Deportivo".

"Той ми каза: "Какво искаш, пари или слава?" Отговорих, че искам слава и тогава той каза: "Е, готово", допълни Родригес, който не успя да блесне в "Кралския клуб".

Халфът премина в Реал Мадрид през 2014 година. Той изигра 125 мача за "белите", вкара 37 гола и направи 42 асистенции. През 2020 година Хамес напусна отбора като свободен агент и премина в английския Евертън.

В хода на кариерата си 32-годишният футболист игра още за Байерн Мюнхен, Монако, Порто, Банфийлд, Ал-Раян и Олимпиакос. А ето как Реал убеди тийнейджъра Нико Пас да избере тях пред Атлетико

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички